Zo wordt onze biokoffie gedecafeïneerd

Een echte koffielover lust op elk uur van de dag wel een kopje. Maar ja, die cafeïne in de avond … dat blijkt vaak niet zo’n goed idee. Ook zwangere vrouwen kunnen hier instemmend knikken. Cafeïne en baby’s-in-de-maak is geen gangbaar duo. En negen maanden zonder, dat is lang! Decafkoffie dan? Smaakloos, foetert de koffieliefhebber. En bovendien ongezond, aldus de gezondheidsadepten. Dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Beter nog: om cafeïne aan biologische koffiebonen te onttrekken, zijn geen chemicaliën nodig. 

100 % natuurlijk gedecafeïneerd, hoe kan dit?

Biologisch geteelde koffie wordt niet met toevoeging van chemicaliën gedecafeïneerd, maar wel volgens de CO2-methode, een natuurlijke methode om cafeïne aan de koffiebonen te onttrekken. Dit proces vindt enkel in Duitsland plaats en gebeurt zo: de ongebrande koffiebonen worden in water ondergedompeld, waardoor ze opnieuw gaan zwellen en het cafeïne-bestanddeel in de koffieboon mobiel wordt. Daarna wordt de cafeïne met koolzuurgas (CO2) onder zeer hoge druk uit de koffieboon “gespoten”. Vervolgens worden de bonen opnieuw gedroogd, waarbij de CO2 verdampt.  Het decafeïneren gebeurt dus vóór het branden van de koffie en verandert niets aan de smaak van de koffiebonen. Eens de bonen opnieuw droog zijn, komen ze terug naar ons land waar ze zorgvuldig en artisanaal gebrand worden.

Wedden dat je het verschil niet proeft?!

We dagen iedereen uit om de decafkoffie te proeven naast de klassieke koffie van Café RICO. Net zoals de standaard espresso vind je in de decaf espresso een fruitige smaak, met in de afdronk een volle, lichtzoete nasmaak van perzik en honing.

Decaf voor iedereen

Koffiebonen en gemalen filterkoffie in verpakkingen van 250 g en 500 g vind je in onze webwinkel.